publication

Otteita verkosta -menetelmäkirja julkistetaan 17.4.

Omien, verkon ympärillä pyörivien tutkimusten äärellä sitä huomaa jatkuvasti pohtivansa metodologisia kysymyksiä ja suorastaan tuntevansa “metodologista riittämättömyyttä” – tuntuu, etteivät vanhat työkalut aivan pysy mukana verkkomaailman muutoksessa. Tämän kysymyksen tiimoilta innostuimme puolisentoista vuotta sitten työstämään verkkotutkimuksen menetelmäkirjaa. Nyt teos julkaistaan Vastapainon kustantamana ensi viikolla. Tervetuloa julkistamistilaisuuteen, jossa myös rajapintalaisia äänessä!

Otteita verkosta – Verkon ja sosiaalisen median tutkimusmenetelmät
380 s., Vastapaino 2013
Toimittaneet Salla-Maaria Laaksonen, Janne Matikainen & Minttu Tikka

Kirjassa tutkimusmenetelmien asiantuntijat useista eri yliopistoista pohtivat, miten internetiä ja varsinkin uutta sosiaalista verkkoa pitäisi lähestyä tutkimuksellisesti. Ovatko vanhat menetelmät vielä käyttökelpoisia vai pitäisikö niitä päivittää uudelle aikakaudelle? Onko kenties tarpeen kehittää kokonaan uusia menetelmiä?

Julkkairessa toimittajat ja kirjoittajat esittelevät kirjaa ja kertovat artikkeleidensa aiheista, joista myös keskustellaan.  Tilaisuus pidetään Helsingissä keskiviikkona 17.4. kello 14–16  Cafe Aschanissa, Pohjoisesplanadi  19. Kirja on kaupan julkistamistilaisuudessa.

Lämpimästi tervetuloa! Myös FB:ssä voi ilmoittautua tarjoiluja silmällä pitäen:

https://www.facebook.com/events/147680705408300/

Kirjan toimittajat:
Salla-Maaria Laaksonen, salla.laaksonen at helsinki.fi;
Janne Matikainen, janne.matikainen at helsinki.fi;
Minttu Tikka, minttu.mt.tikka at helsinki.fi

Arvostelukappaleet:
Vastapaino; mikko.jamsen at vastapaino.fi, 03-3141 3501
http://www.otteitaverkosta.fi avautuu lähipäivinä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: