conferences and events

Verkon teoretisointia

Tänä viikonloppuna Marylandin yliopistolla, Yhdysvaltojen itärannikolla, järjestettiin toinen vuotuinen Theorizing  the Web -konferenssi – paikallisten jatko-opiskelijoiden ideoima ja toteuttama tapahtuma, jonka tavoitteena on laajentaa ja syventää verkon, digitaalisuuden ja teknologian merkityksen ymmärtämiseen hyödynnettävää teoriapohjaa. Konferenssi kokoaa yhteen tutkijoita monilta aloilta: sosiologeja, viestijöitä, antropologeja, filosofeja, taloustieteilijöitä, kielitieteilijöitä, historioitsijoita, valtio-oppineita, taiteentutkijoita…

Theorizing the Web inspiroi, vaikken ole kumpanakaan vuonna päässyt paikan päälle. Onneksi tapahtumassa esitettyjä ajatuksia on voinut seurata etänä muutoinkin mainion Cyborgology-blogin sekä eloisan Twitter-feedin (#TtW12) välityksellä.

Kiinnostavan sisältönsä ohella TtW on kannustava esimerkki siitä, ettei aina tarvitse jäädä odottelemaan, että omassa tutkimusyhteisössä tapahtuisi jotain innostavaa ja kiinnostavaa. Joskus paras ratkaisu on järjestää itse sellaista toimintaa, johon tahtoo osallistua. Tänäkin vuonna jäin miettimään, millaisella kokoonpanolla vastaavan tapahtuman voisi puhaltaa kokoon täällä Suomessa. Miten olisi, Valtsikan verkkotutkijat, Aallon humanistiverkosto, ikioma Rajapintamme?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: